Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Νοητικό και Πνευματικό Πεδίο - Επίπεδα Kάρμα



 Νοητικό και Θεϊκό Σώμα.
1)     Νοητικό σώμα: Σκέψεις, πειθαρχία, μέτρο, λογική, λογικά όντα, εξυπνάδα, ευθύνη, ερμηνεία αισθημάτων, μαθητεία, αυτοέλεγχος, επικοινωνία, διαρροές και κατάχρηση στον λόγο και την πληροφορία, ανταγωνισμός, χειριστικότητα, φανατισμός, επιβολή απόψεων, ανάγκη κυριαρχίας και υποβιβασμού, υπολογισμός, αλαζονεία, υπερβολή, αλλαγή.
2)     Πνευματικό σώμα: Σοφία. Ουδετερότητα. Κρίση. Ευλογία. Ελαφρότητα, ως απαλλαγή από το βάρος. Τάξη. Νόμος. Νεότητα. Ένωση. Φώτιση. «Θεός». Διεύρυνση. Ευγένεια. Ταπεινότητα. Πληρότητα. Υποστήριξη. Δημιουργία. Ανώτερος Εαυτός. Χάρις. Έλεος. Σοφία και Αγάπη. Προστασία. Δύναμη. Αρμονία. Δόξα. Άξια. Δωρεά. Τιμή. Αλήθεια, Σεβασμός. Θεραπεία. Ευγνωμοσύνη. Ιερότητα. Διαίσθηση. Διακοή. Διόραση. Ολοκλήρωση. Υπέρβαση. Τελείωση. Εξύψωση. Μετάλλαξη.

Επιπτώσεις, ανάλογα με το πεδίο που βρίσκεται το κάρμα.
Αν το καρμικό ζήτημα βρίσκεται στο πρώτο πεδίο. Υπάρχουν έντονα δυσάρεστα γεγονότα αλλά και καταστάσεις στο σώμα και στην ύλη που κατέχει ο άνθρωπος, καθώς και μεγάλη διαρροή ενέργειας. Το άτομο σχεδόν αδυνατεί να σκεφτεί λύσεις για απλά πράγματα που θα μπορούσαν να το βγάλουν από την δύσκολη κατάσταση. Λειτουργεί εντελώς αποπροσανατολισμένο, φοβάται υπερβολικά, νιώθει μπλοκαρισμένο ή είναι καθηλωμένο από ένα ατύχημα, κάποια ασθένεια, οικονομικά θέματα, εξωτερικές καταστροφές η συγκυρίες. Σταδιακά χάνει την αντίληψη του κόσμου, την μνήμη του και κάθε του προσπάθεια οδηγεί στην αποτυχία. Το αιθερικό του σώμα δε είναι τόσο τοξικό, που οι γύρω του ασυνείδητα απομακρύνονται.
Αν το καρμικό ζήτημα βρίσκεται στο δεύτερο πεδίο. Η συναισθηματική και ψυχική δομή του ατόμου αλλοιώνεται σταδιακά, σε σημείο τραγικής απώλειας μνήμης και συναισθημάτων. Η κατάθλιψη αλλά και σωρεία ψυχοσωματικών ασθενειών, το καθηλώνουν. Η παθολογικές επιλογές προσώπων, καταστάσεων και γεγονότων μοιάζουν μοιραίες, ενώ συχνά παρατηρούμε διάθεση αυτοκαταστροφής. Η ηθική και αισθηματική του περσόνα καταστρέφονται και η δυναμική εννοιών όπως αγάπη, σεβασμός, χαρά, συντροφικότητα, μητρότητα, που οδηγούν στην εσωτερική δόμηση του ατόμου, απουσιάζει παντελώς. Οι άλλοι αδυνατούν να έρχονται σε ουσιαστική επαφή μαζί του, γιατί ο ενεργειακός «βαμπιρισμός» που ασκεί και η τοξίνωση είναι πλέον πανίσχυρες και προς πάσα κατεύθυνση και, σταδιακά, εξαφανίζονται από τη ζωή του. Έτσι, συνάπτει σχέσεις με άτομα που έχουν παρόμοια θέματα, όπως άτομα εθισμένα σε τοξικές ουσίες, αλκοόλ, τζόγο, ψυχοφάρμακα, αλλά και εθισμένα σε φόβους, συναισθηματικές εξαρτήσεις, τριγωνικές σχέσεις, συναισθηματικές και σεξουαλικές διαστροφές. Τα άτομα αυτά γίνονται ο μοναδικός τους περίγυρος, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την απεμπλοκή τους από αυτή την κατάσταση, βυθίζοντάς τα, και μέσα από την διαδικασία των ενοχών, όλο και πιο βαθιά στο πρόβλημα.
Αν το καρμικό ζήτημα βρίσκεται στο τρίτο πεδίο. Η νοητική κατάσταση του ατόμου ή αποδομείται, ή γίνεται τόσο αποκρυσταλλωμένη σαν μπετόν και εκφράζεται υπερβολικά λογικά, με νοητική σκληρότητα και βία. Αρνείται να έχει οποιαδήποτε κατανόηση και βρίσκει ικανοποίηση στο να εξοντώνει με το «μυαλό του» και τον λόγο του κάθε τι που θα του χάριζε χαρά. Οι νοητικές διαδικασίες είναι αποκομμένες από το συναίσθημα, αλλά και από τα αισθήματά του και, σε προχωρημένες περιπτώσεις, τα ζητήματα παύουν να είναι ψυχολογικά και γίνονται ψυχιατρικά. Το άτομο συντονίζεται με επικίνδυνα, πανίσχυρα εγρηγορότα* και γίνεται «μαριονέτα» τους, νομίζοντας ότι έτσι αποκτά δύναμη. Παύει όμως να έχει δική του ενέργεια και γίνεται ένα τεράστιο ενεργειακό «βαμπίρ», που απομυζά, μέσα στην παράνοιά του, ενέργεια από ό,τι υπάρχει γύρω του. Κάθε τι που κάνει στην ζωή του, έχει στόχο να ατσαλώσει και να ενδυναμώσει την παθολογία του, παράγοντας ανεξέλεγκτα αυτό που ονομάζουμε «κακό». Όταν δε έρχεται σε επαφή με οτιδήποτε αφορά την πνευματικότητα ή την εσωτερική του κατάσταση, γίνεται έξαλλο. Αν αυτό περάσει στο πνευματικό ή θεϊκό πεδίο, αρχίζουν τα σκληρά, «μοιραία» γεγονότα στο υλικό πεδίο, όπως ανίατες, ή και, χρόνιες ασθένειες, καθηλωτικά ή θανατηφόρα ατυχήματα, με σκοπό να του δείξει η «Ανώτερη Συνείδηση» ότι κινδυνεύει να ακυρώσει τον εαυτό του. Αν το μήνυμα δεν γίνει αντιληπτό και δεν υπάρξει άμεση διαφοροποίηση, αρχίζει η «Ακύρωση» της ύπαρξης σε αυτή την ενσάρκωση.

Να γνωρίζετε ότι:
Το καρμικό ζήτημα, από την στιγμή που θα εμφανιστεί και δεν λύνεται, μας αλλάζει αυτομάτως κοινωνική κατηγορία και μας φέρνει να συναναστραφούμε άτομα και ομάδες που περιέχουν το ίδιο ζήτημα με εμάς. Αυτό καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την επίλυση του ζητήματος, μιας και τα θετικά πρόσωπα και γεγονότα σταδιακά απομακρύνονται από την ζωή μας.
Τα άτομα που εμφανίζονται στην ζωή μας με καρμική σχέση ενδυνάμωσής μας, αφού παρατηρούν ότι η βύθιση στο καρμικό μας θέμα δεν αλλάζει, απομακρύνονται ή τα αναγκάζουμε να απομακρυνθούν με την συμπεριφορά μας. Έτσι, οι πιθανότητες απεμπλοκής μας από το καρμικό ζήτημα ελαχιστοποιούνται.
Ο συντονισμός μας με αρνητικές σκεπτομορφές, στοιχειακά, αλλά και γεγονότα του συλλογικού ασυνειδήτου, κάνει τόσο τοξική την ακτίνα δράσης μας, που τίποτα υγιές δεν την επισκέπτεται ή δεν μπορεί να παραμείνει σ’ αυτήν. Αυτό πολλές φορές βιώνεται από το άτομο που φέρει το καρμικό ζήτημα σαν εγκατάλειψη. Στην ουσία, η απομάκρυνση κάποιων προσώπων από καταστάσεις αρνητικού κάρματος είναι δείγμα υγείας, αυταγάπης και κριτήριο ότι το άτομο που έρχεται σαν βοηθός μας, ανήκει πραγματικά στην θετική κλίμακα των όντων της συμπαντικής ιεραρχίας και υπόκειται σε φωτεινούς ενεργειακούς νόμους.
Να θυμάστε πως, όσο ποιο χαμηλά στην κλίμακα των τριών πεδίων είναι το ζήτημα που αντιμετωπίζουμε, τόσο περισσότερη ενέργεια μας απομυζά.

*Εγρηγορότα ονομάζονται τεράστιες ενεργοπληροφοριακές οντότητες, που δημιουργούνται από την συσσώρευση ενέργειας, από πλήθος ανθρώπων, προς ένα σύμβολο ή μια κατάσταση. Απομυζούν μεγάλες ποσότητες ενέργειας από τον καθένα μας, βάζοντάς μας σε προσδοκία ότι θα ικανοποιήσουν μια κοινή σε όλους μας επιθυμία. Για παράδειγμα, η «ομάδα μας», το «κόμμα μας», η εταιρεία που συναλλασσόμαστε ή εργαζόμαστε, κάποιος σταρ, το εγρηγορός του χρήματος, μιας τράπεζας, μιας πολυεθνικής. Κάνοντάς μας μαριονέτες τους, αλλοιώνουν την συνείδησή μας και κατατάσσουμε τους εαυτούς μας σε κατηγορίες όπως « φανατικός οπαδός ή χούλιγκαν», «υπερκαταναλωτής», «workaholic».
 
Όλοι έχουμε ζήσει περιόδους στην ζωή μας που νιώθουμε να υποτασσόμαστε σε μια, κατά βάση ανεπιθύμητη δράση, χωρίς να μπορούμε να επιβάλουμε στον εαυτό μας την ίδια την θέλησή μας. Πόσες φορές δεν ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων στην ζωή μας και, όσο και αν ήμασταν ακριβείς και συγκροτημένοι, τελικά οδηγηθήκαμε σε παταγώδη αποτυχία;
Το αρνητικό κάρμα (όψεις σταυρού ή ταυ τετραγώνων μεταξύ των δεσμών της Σελήνης αλλά και σημαντικών πλανητών), είναι το πλέον γνωστό σε όλους ως υποχρέωση προς διευθέτηση, είτε το φέρουμε από προηγούμενες ζωές, είτε το δημιουργούμε κατά την διάρκεια της ζωής μας. Το αρνητικό κάρμα, αν δεν λυθεί, λειτουργεί σαν τον ιό στον υπολογιστή. Διαστρεβλώνει και διαστρέφει κάθε λειτουργία που αφορά το συγκεκριμένο θέμα, και μας οδηγεί μοιραία στην αποτυχία.  Ο άνθρωπος δείχνει εντελώς αδύναμος, σαν μαριονέτα, και ό,τι και αν κάνει δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων («μοίρα»).
Είναι ένα πρόγραμμα στο βάθος του υποσυνειδήτου μας, που ελέγχει απόλυτα τις επιλογές, τις κινήσεις μας και την εξέλιξή μας. Είναι μια καθήλωση της συνείδησης που μας αποδυναμώνει και μας καθιστά αδύναμους να αντιδράσουμε, οδηγώντας μας μέσα από γεγονότα,, ανατροπές και λάθος επιλογές, στο αποτέλεσμα που το συγκεκριμένο πρόγραμμα ορίζει. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το λένε και μοίρα ή πεπρωμένο. Αν το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν «εξολοθρευτεί» ολοσχερώς από το υποσυνείδητό μας, θα επαναλαμβάνει με μαθηματική ακρίβεια το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε κάτι θετικό για εμάς κατά την διάρκεια της ζωής μας.
Αντίθετα, πολλοί άνθρωποι ενσαρκώνονται με το λεγόμενο «θετικό κάρμα» (θετικές όψεις με τους δεσμούς της Σελήνης, αλλά και μεγάλα τρίγωνα μεταξύ σημαντικών πλανητών), που είναι το αποτέλεσμα μιας ελευθερίας που κατέκτησαν σε μια προηγούμενη ενσάρκωση. Έρχονται λοιπόν απαλλαγμένοι από αυτό το μάθημα, έχοντας κερδίσει μια σημαντική ελευθερία. Για παράδειγμα είναι πολύ αγαπητοί (θετικό κάρμα σχέσεων), έχουν πλούτο (θετικό κάρμα ύλης και αυτοθρεψίας), έχουν επαγγελματικές ευκαιρίες κα υποστηρικτικό περιβάλλον (θετικό κάρμα κοινωνικής θέσης). Επίσης, δημιουργούν στην παρούσα ενσάρκωση «θετικό κάρμα», μέσα από την επίλυση των καρμικών ζητημάτων τους, ή την θετική συλλογική προσφορά, που τους φέρνει διαρκώς ανοιχτούς δρόμους εξέλιξης.
Το σημαντικό για το κλείσιμο του κύκλου των ενσαρκώσεων είναι να μην υπάρχει ούτε θετικό ούτε αρνητικό κάρμα. Και τα δυο είναι λόγοι μετενσάρκωσης.

πηγη: ηλιόφωτο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου