Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ ΑΠΟ 20-2 εως 20-3


Κυβερνήτης του Ιχθύ ο Ποσειδώνας.
Στοιχείο του το νερό.
Ιδιότητα μεταβλητή.
Μέρος του σώματος που σχετίζεται με το ζώδιό του είναι τα πέλματα.
Χρώμα του το μώβ και το γαλαζοπράσινο.
Μέταλλό του το Ποσειδώνιο.

Ιχθείς ζώδιο, ωροσκόπιο, φόντο, μπλε


( τις παρακάτω διαθέσεις και τάσεις διαθέτουν  και όσοι έχουν ισχυρό τον πλανήτη Ποσειδώνα στο γενέθλιο ωροσκόπιό τους.)


 Ο Ιχθύς είναι ευαίσθητος, τρυφερός, δεκτικός, μεταβλητός, με συμπάθεια και καλοσύνη για τους άλλους. Διαθέτει πλούσια φαντασία και καλλιτεχνική ικανότητα.
Πολύ διαισθητικός κι αισθηματίας, ονειροπόλος με τάσεις φυγής από την καθημερινότητα, μερικές φορές φτιάχνει τον δικό του κόσμο της φαντασίας , δίνοντας ελάχιστη προσοχή σε πρακτικά ζητήματα.  Αναζητάει ένα κόσμο που να λειτουργεί με αγάπη και ανώτερα ιδανικά.

Εντυπωσιάζετε και επηρεάζετε εύκολα από εικόνες, ιδέες, σκέψεις, και προσωπικότητες άλλων Δείχνει εύκολα εμπιστοσύνη και μπορεί κάποιος να τον εκμεταλευτεί αν το θελήσει. Ευκολα δίνει όλο τον εαυτό του για να συμπαρασταθεί σε κάποιον που βρίσκεται σε αδύναμη θέση ή τον έχει εμπνεύσει σαν προσωπικότητα. Μπορείτε να φτάσει μέχρι του σημείου να ξεχάσει τον εαυτό του προκειμένου να βοηθήσει. Καλοσύνη και φιλανθρωπία λειτουργούν δυνατά μέσα του. Προσεγγίζει την ζωή και τους ανθρώπους συναισθηματικά, ξεχνώντας την λογική και πρακτική πλευρά της.

 Το σύμβολο του Ιχθύ είναι δύο ψάρια που πηγαίνουν σε αντίθετες κατεύθυνσεις συνδεδεμένα με ένα Το ένα ψάρι αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα και το άλλο το πνεύμα. Αυτές οι δύο αντίθετες δυνάμεις που λειτουργούν μέσα στο άτομο προκαλούν ανασφάλεια και διχασμό. Η διαχείρηση αυτών των δυναμεων με θετικό τρόπο είναι πολύ δύσκολη γι αυτόν. Η μία τάση είναι να ζητούν να δραπετεύσουν απο την πίεση μέσα  από το φαγητό ή το αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή άλλες εξαρτήσεις. Η άλλη αντιπροσωπεύει την τάση του για άνοδο στα μεγάλα ύψη της πνευματικότητας μέσα απο ανώτερα ιδανικά,την αποδοχή, την αγάπη, την συμπόνοια, την αυτοθυσία.
Ο Ιχθύς δεν διαθέτει ισχυρή θέληση ούτε δυναμική στάση στη ζωή. Αν και μοιάζει αποφασιστικός απο έξω, εσωτερικά είναι γεμάτος αμφιβολία κι αστάθεια. Έχει ανάγκη την επιβεβαίωση των άλλων για να αισθανθεί σίγουρος για τον εαυτό του. Μια μεγάλη ανάγκη για την εξέλιξη της προσωπικότητάς του είναι να μάθει να καταλαβαίνει και να διαχειρίζεται τα σκαμπανεβάσματα της διάθεσής του.

Αν εμπλακεί σε συναισθηματικές καταστάσεις είναι δύσκολο να βγεί γιατί στερείται αποφασιστικότητας, δεν μπορεί να πεί εύκολα όχι, και άλλες φορές μένει σε άσχημες σχέσεις ελπίζοντας ότι ο άλλος θ΄αλλάξει και όλα θα πάνε καλά έπειτα. Σε μερικούς αρέσει να παίζουν το ρόλο του μάρτυρα και σε άλλους του σωτήρα. 
Σκέπτεται με την καρδιά του παρά με το κεφάλι του και μπορεί εύκολα να γίνει θύμα των άλλων. Χρειάζεται να γίνει περισσότερο ρεαλιστής , να μην υποκύπτει σε κάθε λυπημένη ιστορία, να πιστέψει περισσότερο στον εαυτό του και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα.

Η γόνιμη φαντασία, η έμπνευση και η διαίσθηση που διαθέτει μπορεί να διοχετευτεί και να εκφραστεί καλά μέσα σε διάφορες μορφές Τέχνης, μουσική, ζωγραφική, θέατρο, τραγούδι, ποίηση, θρησκεία και να δώσει έργα εξαιρετικής αξίας. Η Τέχνη ή η μεταφυσική μπορεί να γίνει γι΄αυτόν ο ιδανικότερος χώρος απόδρασης από την καθημερινότητα.

Αρνητικά του χαρακτηριστικά, ειναι η ασυνέπεια, η ανευθυνότητα, η αστάθεια, η απιστία, η φυγοπονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου