Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

               ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ  ΜΑΤΙΕΣ

Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΣΑ ΖΩΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ.


                             ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ


Ένας απλός κι εύκολος τρόπος να βρεί κάποιος τον οίκο που αφορά τον ίδιο για την ερμηνεία των πλανητών σε διέλευση, είναι:


1) να γνωρίζει ποιός πλανήτης έχει εισέλθει σε ποιό ζώδιο
2) να μετρήσει απο το ζώδιό του μέχρι το ζώδιο που βρίσκεται ο πλανήτης.


π.χ. η Αφροδίτη και ο Άρης που διελαύνουν τώρα τον Ζυγό, είναι στον πρώτο οίκο του Ζυγού, αλλά πριν  λίγες ημέρες που βρισκόταν στο προηγούμενο ζώδιο την Παρθένο, ήταν στο δωδέκατο οίκο του Ζυγού.
Έτσι, όταν αυτοί οι δύο πλανήτες περάσουν στον Σκορπιό, που είναι το επόμενο ζώδιο μετά τον Ζυγό θα βρίσκονται στον δεύτερο οίκο του Ζυγού.
Όταν θα περάσουν στον Τοξότη θα βρίσκονται στον τρίτο οίκο του Ζυγού.


( Τα άτομα που γνωρίζουν τον ωροσκόπο τους μετράνε και απο την μοίρα της ακμής του, έτσι έχουν μια ακόμα ερμηνεία για την διέλευση του πλανήτη απο οίκο.)

Το ενδιαφέρον μεγαλώνει όταν διαβάζουμε την ερμηνεία των αργοκίνητων πλανητών που μένουν για μεγάλα διαστήματα στους οίκους μας και δείχνουν τις μεγαλύτερες και τις βαθύτερες τάσεις και αιτίες των γεγονότων και των αλλαγών της ζωής μας.


Οι οίκοι είναι δώδεκα, όσα και τα ζώδια.

Ο πρώτος σχετίζεται με τον εαυτό, την αυτοδιάθεση, την εμφάνιση,την προβολή του ατόμου στον κόσμο.
Ο δεύτερος με την οικονομική και συναισθηματική κατάσταση και γενικά με αγαθά, αποκτήματα, καλοπέραση, σταθερότητα.
Ο τρίτος με την επικοινωνία, αδέρφια, κοντινούς συγγενείς,  φίλους, γραπτά,  συζητήσεις,  σχόλια, ραδιόφωνο, τηλεόραση. ταξίδια.
Ο τέταρτος με την οικόγενεια, την κατοικία, τις ρίζες, την συναισθηματική ασφάλεια, την παιδική ηλικία και την παιδικότητα, την αρχή και το τέλος της ζωής.
Ο πέμπτος με τον έρωτα, την δημιουργικότητα, τα παιδιά, την περιπέτεια,τα τυχερά παιχνίδια,τα σπορ.
Ο έκτος με την υγεία, την φυσική κατάσταση, την εργασία, την υπηρεσία.
Ο έβδομος με το γάμο, την συντροφικότητα, τις κοινωνικές σχέσεις, τους συνεργάτες.
Ο όγδοος με τ΄αποκτήματα που κερδίζουμε μέσω άλλων, κληρονομιές, σεξ, υποσυνείδητο, θάνατο.
Ο ένατος με την ανώτερη γνώση, την εκπαίδευση, την δικαιοσύνη, την θρησκεία, την ηθική, την φιλοσοφία, τα μακρυνά ταξίδια.
Ο δέκατος με την κοινωνική θέση, την καταξίωση και την εικόνα του ατόμου στο κοινωνικό σύνολο, φιλοδοξία,  επάγγελμα,  εξουσία, άτομα εξουσίας.
Ο ενδέκατος με τους φίλους, με συλλογικές δραστηριότητες, κοινωνικούς στόχους, οργανώσεις, συλλόγους, ανθρωπιστικά ενδιαφέροντα, ιδεαλισμό.
Ο δωδέκατος με  εσωτερικά  και κρυφά συναισθήματα και καταστάσεις, όνειρα, φαντασία, εκκλησίες, επαφή με το θεό, διαλογισμό, μυστικούς εχθρούς, παρασκήνιο,  νοσοκομεία,  ιδρύματα.




Ρ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου