Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΤΟΞΟΤΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2015

ΗΛΙΟΣ  ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ
από 22-11 έως 22-12







Κυβερνήτης του Τοξότη ο Δίας.
(η τροχιά του Δία στο ζωδιακό κύκλο διαρκεί 12 χρόνια και μένει σε κάθε ζώδιο ένα περίπου έτος)
Στοιχείο του  η φωτιά.

Ιδιότητα μεταβλητή.
Χρώμα  το μπλέ ρουά.
Μέταλλο ο κασσίτερος. 

Μέρη του σώματος που σχετίζονται με το ζώδιο είναι τα ισχύα, οι μηροί, το συκώτι.
Πνευματικό του καθήκον: Μετάδοση γνώσης.

Ο Ήλιος έχει σχέση με το υψηλότερο μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης, το ζώδιο κυβερνάται από τον Δία και μία από τις ιδιότητες του Δία είναι ο ενθουσιασμός, «έν-θεος», που σημαίνει«Ο Θεός μέσα».
Ο Ήλιος έχει σχέση με την ατομικότητα, συμβολίζει το κέντρο, την καρδιά του ανθρώπου και οι  ιδιότητες του Δία μπορούν να λάμψουν σε αυτή την αρμονική θέση . Οι ιδιότητές του είναι η γενναιοδωρία, η εγκαρδιότητα, το ανοιχτό πνεύμα, η ανεκτικότητα, η επέκταση, η προθυμία, η καλή αίσθηση του χιούμορ.


Ο  Τοξότης είναι αισιόδοξος με χιούμορ κι ενθουσιασμό για την ζωή και προσεγγίζει τον κόσμο με ανοιχτό μυαλό, ειλικρινή και φιλοσοφημένη σκέψη. Είναι εραστής της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας, ανήσυχος για δράση, σπόρ, ταξίδια και ότι έχει σχέση με περιπέτεια και δράση. 
Ελκύετε από την ανώτερη μάθηση, σε θέματα όπως φιλοσοφία, κοινωνιολογία, θρησκεία, θεολογία, νόμος. Εχει ερευνητική διάθεση απέναντι στη ζωή, την περιέργεια στο αίμα του, και την ανάγκη να εξερευνεί τα όριά του. Χρειάζετε πλατειά ενδιαφέροντα για να λειτουργεί αποδοτικά σαν άτομο.
Εχει ανάγκη την απόδραση από την ρουτίνα της ζωής, είτε ταξιδεύοντας είτε εξερευνώντας νοητικά διάφορους τομείς της ζωής. Θα ήταν ευτυχής σε μια απασχόληση που θα σας έδινε δυναμικές ευκαιρίες ιδιαίτερα όταν έχει επαφές με ξένους, εξωτερικό ή  την ευκαιρία να επεκτείνει τους ορίζοντές του.
Του αρέσει να εργάζεται για μεγάλα σχέδια και απεχθάνεται τις λεπτομέρειες.
Η ζωή είναι μια πρόκληση γι΄αυτόν και δεν φοβάται να την αντιμετωπίσει. Εχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, στις εμπνεύσεις του και μπορεί να βρίσκει λύσεις. Εχει την ικανότητα να μην χάνει το κουράγιο του και  μπορεί να ξεκινάει πάλι από την αρχή με όπλα την αισιοδοξία του και την ευκολία του να προσαρμόσεστε σε καινούργιες καταστάσεις.

Το σύμβολο του ζωδίου  είναι ο Κένταυρος, που ήταν μισός άνθρωπος και μισός ζώο.Εχει μεγάλες πνευματικές φιλοδοξίες αλλά και μια ανυπότακτη ή ανάγωγη φύση επιθυμιών. Μπορεί να στοχεύσει στ΄ αστέρια, ή να κυλήσει σε χαμηλά επίπεδα, ν ανυψωθεί σε μεγάλα ύψη, ή να βυθιστεί στα χαμηλά πάθη.
Στην αρνητική του πλευρά είναι ανεύθυνος, υπερβολικός ,πολυλογάς, υπεραισιόδοξος, αγενής και έχει δυσκολία συγκέντρωσης.


 

Τρέχουσες πληροφορίες

Ο πλανήτης Κρόνος ( που αυξάνει τις ευθύνες, τις απαιτήσεις και τις συνειδητοποιήσεις της πραγματικότητας) διελαύνει το ζώδιό του και θα παραμείνει εκεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.


Ο κυβερνήτης του ο Δίας βρίσκεται στην Παρθένο ( στον δέκατο οίκο του) και τον βοηθά σε επαγγελματικές και κοινωνικές επιδιώξεις. Θα παραμείνει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016

Η νέα σελήνη στον Τοξότη στις 11 Δεκεμβρίου θα δώσει ώθηση για νέα αισιόδοξα ξεκινήματα.

 Αν θέλουμε να δούμε σε ποιόν τομέα θα μας επηρεάσει η νέα σελήνη , ή κάποιος απο τους πλανήτες μετράμε απο το ζώδιό μας μέχρι το πλανητικό γεγονός. π.χ. νέα σελήνη στον τοξότη θα γίνει στον πρώτο οίκο του, ενώ για τον σκορπιό που είναι το προηγούμενο ζώδιο γίνεται στο δεύτερο οίκο του, κ.λ.π. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε για κάθε πλανήτη σε διέλευση.

Οι οίκοι είναι δώδεκα, όσα και τα ζώδια.

Ο πρώτος σχετίζεται με τον εαυτό, την αυτοδιάθεση, την εμφάνιση,την προβολή του ατόμου στον κόσμο.
 

Ο δεύτερος με την οικονομική και συναισθηματική κατάσταση και γενικά με αγαθά, ΄σοδα έξοδα, αποκτήματα, καλοπέραση, σταθερότητα.
 

Ο τρίτος με την επικοινωνία, αδέρφια, κοντινούς συγγενείς, φίλους, γραπτά, συζητήσεις, σχόλια, ραδιόφωνο, τηλεόραση. ταξίδια.
 

Ο τέταρτος με την οικόγενεια, την κατοικία, τις ρίζες, την συναισθηματική ασφάλεια, την παιδική ηλικία και την παιδικότητα, την αρχή και το τέλος της ζωής.
 

Ο πέμπτος με τον έρωτα, την δημιουργικότητα, τα παιδιά, την περιπέτεια,τα τυχερά παιχνίδια,τα σπορ.
 

Ο έκτος με την υγεία, την φυσική κατάσταση, την εργασία, την υπηρεσία.
 

Ο έβδομος με το γάμο, την συντροφικότητα, τις κοινωνικές σχέσεις, τους συνεργάτες.
 

Ο όγδοος με τ΄αποκτήματα που κερδίζουμε μέσω άλλων, κληρονομιές, σεξ, υποσυνείδητο, θάνατο.
 

Ο ένατος με την ανώτερη γνώση, την εκπαίδευση, την δικαιοσύνη, την θρησκεία, την ηθική, την φιλοσοφία, τα μακρυνά ταξίδια.
 

Ο δέκατος με την κοινωνική θέση, την καταξίωση και την εικόνα του ατόμου στο κοινωνικό σύνολο, φιλοδοξία, επάγγελμα, εξουσία, άτομα εξουσίας.
 

Ο ενδέκατος με τους φίλους, με συλλογικές δραστηριότητες, κοινωνικούς στόχους, οργανώσεις, συλλόγους, ανθρωπιστικά ενδιαφέροντα, ιδεαλισμό.
 

Ο δωδέκατος με εσωτερικά και κρυφά συναισθήματα και καταστάσεις, όνειρα, φαντασία, εκκλησίες, επαφή με το θεό, διαλογισμό, μυστικούς εχθρούς, παρασκήνιο, νοσοκομεία, ιδρύματα.

Ρ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου