Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ήλιος στον Σκορπιό 23-10 έως 22-11




Κυβερνήτης του Σκορπιού, ο Πλούτωνας
Στοιχείο του το νερό
Ιδιότητα σταθερή
Μέρος του σώματος που σχετίζεται με το ζ'ωδιο είναι
τα όργανα αναπαραγωγής.
Χρώμα του το μαύρο.

Πνευματικό του καθήκον: εξερεύνηση και αναζήτηση των πνευματικών αξιών.



  Ο Ήλιος συνδέεται με τον Εαυτό, ο Σκορπιός κυβερνάται από τον Πλούτωνα, πλανήτη της έντασης, του μαγνητισμού και του μετασχηματισμού. Αυτό δείχνει μια βαθιά επιθυμία στο άτομο να μετατρέψει τον εαυτό του,  να δοκιμάσει την αντοχή του και να χειριστεί  έντονες αλλαγές

Ο Πλούτωνας πηγαίνει στα άκρα - δεν έχει όρια - και μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε πολλές υπερβολές στη ζωή, αλλά μπορεί επίσης να το οδηγήσει σε μια διαδικασία  αυτο-μεταμόρφωσης .
Στο βαθύτερο ένστικτό του υπάρχει η επιθυμία της καταστροφής και της αναγέννησης. Εάν η έλξη για  μετασχηματισμό δεν είναι υγιής ή καταπιεστεί, μπορεί να υπάρχουν αυτοκαταστροφικές ή διεστραμμένες τάσεις.


    Ο Σκορπιός είναι  αποφασιστικός με δυνατή θέληση και αντοχή. Μαγνητικός, διορατικός,με διαίσθηση, βιώνει δυνατά τα συναισθήματα του. Η σταθερή του δύναμη και ο αυτοέλεγχος είναι κύρια προσόντα του και τον κάνουν ικανό να τα  βγάζει πέρα και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.   Όταν θεωρήσει ότι χρειάζετε βοήθεια θα ρωτήσει με τον δικό του διακριτικό κι εξιχνιαστικό τρόπο. Με αντοχή κι επιμονή μπορεί να εργαστεί σκληρά για να φτάσει τους στόχους του. Δεν αλλάζει εύκολα γνώμη, ή συνήθεια.
Επιφανειακά φαίνεται ήρεμος, όμως μέσα του υπάρχει μια διαρκής σύγκρουση και μάχη με τον εαυτό του. Ψάχνει και αναλύει συνεχώς την ύπαρξή του και κάθε συνειδητοποίηση κάποιας αλήθειας έρχεται μετά από περίπλοκη ανάλυση και βαθειά ενδοσκόπιση. Είναι μυστική διαδικασία γι΄αυτόν , δεν θέλει ν΄ ανοίγετε στους άλλους και να καταλαβαίνουν τις ανάγκες του. Ωθείτε έντονα από την ανάγκη για συναισθηματική ασφάλεια και ξοδεύει πολύ ενέργεια προσπαθώντας να διατηρήσει την ψυχραιμία του σχετικά μ’ αυτό. Καθώς δεν μπορείτε να ελέγξει τις συναισθηματικές αντιδράσεις των άλλων έχει την τάση να ζηλεύει και να εμπλέκεται σε παρακινδυνευμένες πολιτικές.
Δεν έχει συναισθηματική προσαρμοστικότητα, συνήθως βλέπει τα τα πράγματα σαν μαύρο άσπρο και έχει την τάση να στέλνει τελεσίγραφα.  Χρειάζεται ένα ήρεμο και σταθερό σύζυγο που να τον καθησυχάζει με την εξάρτησή του από αυτόν.Δένεται δυνατά με τα συναισθήματά του και γίνεται εύκολα ζηλιάρης ,εκδικητικός και σε ακραίες περιπτώσεις εξαιρετικά βίαιος. Βασικά δεν ξεχνάει αυτούς που τον πλήγωσαν ή τον έβλαψαν. Αναπτύσσει πάθη κι εξαρτήσεις. Θέλει να κυριαρχεί ιδίως όταν εμπλακεί με πρόσωπα ή πράγματα που τα θεωρείτε απαραίτητα για αυτόν.
Δεν προσκολείται συνήθως σε υλικά πράγματα αλλά σε συναισθηματικές καταστάσεις.
Έχει τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης , αποπνέει μια ισχυρή αύρα και οι άνθρωποι μυστυριωδώς παίρνουν δύναμη απλώς και μόνο με το να είναι δίπλα του.

Ερωτική συμπεριφορά τύπου Σκορπιού.
Το σέξ μπορεί να παίξει κυρίαρχο ρόλο σε μια ερωτική του σχέση , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επενδύει και συναισθηματικά στο άλλο πρόσωπο. Εχει έντονες και βαθιές επιθυμίες και από την στιγμή που θα ενδιαφερθεί ερωτικά για κάποιο πρόσωπο μπορεί να επιμείνει με μια απίστευτη για άλλους αντοχή. Όταν δεθεί συναισθηματικά με κάποιο πρόσωπο μπορεί να εξαντλήσει τον εαυτό του και τους άλλους μέχρι να πάρει αυτό που θέλει και να κυριαρχήσει επάνω του. Η ζήλεια,  η εκδικητικότητα  είναι χαρακτηριστικό της φύσης του που προβάλλουν έντονα όταν νοιώθει ότι το άλλο άτομο ξεφεύγει από την κυριαρχία του. Όμως στην σχέση του είναι αυθεντικός και όταν είναι με κάποιο άτομο είναι  πραγματικά με την ψυχή και το σώμα, αλλά όταν αποφασίσει να φύγει τελειώνει οριστικά. 

Στην  σεξουαλική του ζωή μπορεί να εμπεριέχονται παράξενοι ή ασυνήθιστοι τρόποι έκφρασης κι αυτό γιατί το σεξ τον ενδιαφέρει σ’ όλη του την έκταση και την ηδονή που μπορεί να προσφέρει.
  

Ρια Σπανου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου