Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ



ΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ Η λίμνη Kaindy έχει μήκος 400 μέτρα και βρίσκεται στο Καζακστάν, 129 χλμ. από την πόλη Αλμάτι. Η λίμνη δημιουργήθηκε μετά από τον μεγάλο σεισμό του 1911. Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλη κατολίσθηση που μπλόκαρε το φαράγγι σχηματίζοντας ένα φυσικό φράγμα. Στη συνέχεια, το νερό της βροχής γέμισε την κοιλάδα δημιουργώντας έτσι τη λίμνη που θαυμάζουμε σήμερα.

Η λίμνη είναι διάσημη για τη φυσική ομορφιά της, αλλά και για το βυθισμένο δάσος της. Όσο και αν ακούγεται παράξενο, τεράστια έλατα αναδύονται από το νερό της λίμνης. Με την πρώτη, γρήγορη ματιά τα δέντρα μοιάζουν με ιστούς μεγάλων βυθισμένων πλοίων ή με τα δόρατα ενός μυστηριώδους στρατού που κρύβεται και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να εμφανιστεί. Πλησιάζοντας όμως περισσότερο μπορείς να διακρίνεις τα κλαριά των δέντρων κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Το νερό είναι της λίμνης είναι πάντα πολύ κρύο, ακόμα και το καλοκαίρι η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 6 βαθμούς. Ιδιαίτερα όμως κατά την χειμερινή περίοδο, η επιφάνεια παγώνει, μετατρέποντας την λίμνη στον ιδανικό προορισμό για τους ψαράδες πέστροφας αλλά και για όσους λατρεύουν τις καταδύσεις στο πάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου