Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ

                  ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΤΙΕΣ

                                                         

     Οι πλανήτες είναι τα ουράνια σώματα που μαζί με τη Γη περιφέρονται πάνω στην εκλειπτική γύρω απο τον Ήλιο. Οι πλανήτες μαζί με τον Ήλιο και τους δορυφόρους αποτελούν το Ηλιακό μας σύστημα.
    Κατά την αρχαιότητα ήταν γνωστοί μόνο 6. Οι επόμενοι3, -φυσικά η Γη δεν συμπεριλαμβάνεται- ανακαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια.
    Πρέπει να σημειώσουμε ότι η Σελήνη και ο Ήλιος δεν είναι πλανήτες με την αστρονομική τους σημασία αλλά μόνο απο αστρολογική άποψη χρησιμοποιούνται σαν πλανήτες.
   Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, κάθε πλανήτης έχει ενσωματωμένη μια ιδιότητα ή πολλές μαζί ιδιότητες που τις ακτινοβολεί με άγνωστο τρόπο στο ωροσκόπιο του κάθε ατόμου.
   Έτσι άλλοι πλανήτες έχουν φύση άγρια κι επιθετική κι άλλοι αποσπασμένη ή στοχαστική, ενώ πολλές φορές θα συναντήσουμε πλανήτες νωχελικούς ή ήρεμους..
    Η βαθύτερη σημασία όμως των πλανητών είναι ότι συμβολίζουν ανθρώπινες ιδιότητες.
    Τις ιδιότητες αυτές η αστρολογία τις ενσωμάτωσε στη φύση των πλανητών, ενώ η Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, στο πρόσωπο ενος Θεού.
    Κατά "περίεργο" τρόπο η αστρολογία και η αστρονομία χρησιμοποιούν τι ίδια ονόματα.
 '  Ετσι κάθε πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος φέρνει το όνομα ενός απο τους Ολυμπίους Θεούς και μάλιστα του θεού εκείνου που οι ιδιότητές του ή τα χαρακτηριστικά του συμφωνούν με εκείνα που δίνει η αστρολογία για τον πλανήτη.

Χ. Χριστοφορίδης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου