Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

                                 
    Η αστρολογία είναι ένα μέσο που μπορεί να δώσει στο άτομο στοιχεία για τις φυσικές του τάσεις συνειδητές κι ασυνείδητες και να κατανοήσει καλύτερα τις δυνάμεις που το ωθούν να σκέπτεται, να αισθάνεται να πράττει.

  Ανάλογα με την προσπάθεια που θα καταβάλλει ο καθένας, οι δυνάμεις αυτές μπορούν να χειριστούν μέχρι κάποιο βαθμό ή να αξιοποιηθούν.

 Τα αστρα προδιαθέτουν δεν εξαναγκάζουν.

  Κάθε γενέθλιο ωροσκόπιο είναι σαν μια φωτογραφία του πλανητικού μας συστήματος την στιγμή της συγκεκριμένης γέννησης.

  Η ανάλυση ενός ωροσκοπίου δεν είναι κάποια μαντική πράξη κάποιας διαίσθησης, αλλά αποτέλεσμα γνώσης και μελέτης. Είναι απαιτητική δουλειά και προϋποθέτει αγάπη κι ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, ηθική στάση απέναντι στη ζωή και φυσικά γνώση της αστρολογίας.

  “Όπως επάνω έτσι και κάτω” είναι μια από τις βασικές αρχές της αστρολογίας και αποδίδετε στον αρχαίο Ελληνα φιλόσοφο Αναξιμένη. Απ αυτή την φωτογραφία λοιπόν, μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες για την ανάπτυξη και εξέλιξη του ατόμου και τους τομείς όπου θα εκδηλωθούν περισσότερο τα ενδιαφέροντά του.

  Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός ,μια μοναδική οντότητα και κάθε ωροσκόπιο επίσης μοναδικό. Ο γενέθλιος χάρτης μπορεί να σκιαγραφήσει -μόνο να σκιαγραφήσει-, τις προσωπικές τάσεις που έχει κάποιος στην έκφρασή του, και τον τρόπο που συμμετέχει κι αντιλαμβάνεται τον κόσμο σαν ξεχωριστή μονάδα. Η αστρολογία είναι κάτι σαν οδοιπορικός χάρτης που μπορεί να δείξει ευκολοδιάβατα ή δύσβατα σημεία και να ενημερώσει το άτομο για τα εφόδιά του.
Οι επικριτές της την κατηγορούν για τσαρλατανισμό, ακόμα και για μαγεία. Σίγουρα η αστρολογία δεν ασκεί μαγεία με την έννοια κάποιας μαγικής τεχνικής για να πετύχει αποτελέσματα, όμως η μαγεία υπάρχει αφ εαυτήν, αυτούσια, εκπορευόμενη από το Μεγάλο Σχέδιο του Δημιουργού για τον Ανθρωπο. Η αστρολογία είναι ένα σύστημα γνώσης μέσα από σύμβολα, μια γνώση που ανάγει κι εξυψώνει το νού και την ψυχή και κερδίζετε με υπομονή, κόπο, και αγάπη. Ναι, η μαγεία υπάρχει, την στιγμή που το ανθρώπινο πνεύμα θα εγερθεί προς μία κατανόηση του εαυτού του και των άλλων. Υπάρχει την στιγμή που θα στρέψει το βλέμμα του στον ουρανό και κατορθώσει να δεί ένα κόσμο Αρχών και Ιδιοτήτων που δίνει πειστικές εξηγήσεις σε κάποια ερωτηματικά της ύπαρξής του και κάνει ένα βήμα κοντύτερα προς τον Δημιουργό του.
   Είναι δύσκολο, ουτοπία θα έλεγα, να πεί κανείς ότι μπορεί να γνωρίσει τον εαυτό του ολοκληρωτικά. Κανένα μέσο γνώσης δεν μπορεί να φωτίσει ολοκληρωτικά τον άνθρωπο και να τον καταγράψει. Η αστρολογία δίνει στοιχεία για τις φυσικές ροπές κι αντιδράσεις κι είναι ωφέλιμη όταν το άτομο νοιώθει την ανάγκη για ένα ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού του ή άλλων. Χρειάζεται ταπεινή προσέγγιση. Δεν είμαστε ούτε εύκολοι ούτε καλοί. Ολοι μας κουβαλάμε συγκρουόμενες κι αντιφατικές ενέργειες και είναι δύσκολο να τις κατευθύνουμε σωστά και συνειδητά. Σαν πρώτο βήμα όμως ας τις γνωρίσουμε. Ο χειρισμός των ενεργειών μας και η τροποποίηση των αρνητικών μας τάσεων έρχεται μόνο μέσα από βαθιά επίγνωση και πίστη σε Πνευματικές αρχές
Η αστρολογία περισσότερο από ένα μέσα πρόβλεψης είναι γ αυτούς που θα διαθέσουν αγάπη και χρόνο για παρατήρηση, μια οδός για αυτογνωσία και αυτοτελείωση κι ένας τρόπος να κατανοήσει κανείς κάποιες κοσμικές δυνάμεις κάτω από τις οποίες ζεί ο Ανθρωπος.
Εκθέτω ένα όνειρο και μια ευχή. Αυτοσυνείδητα άτομα που προσπαθούν να προσαρμόσουν την στάση τους απέναντι στην ζωή με γνώμονα πνευματικές αξίες.

Ρία Σπανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου