Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ


                       ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΤΙΕΣ

    Κάθε επιστήμη έχει τον δικό της συμβολικό τρόπο με τον οποίο παριστάνει τις έννοιές της και αποκαλύπτει τους νόμους της.
   Τα μαθηματικά έχουν τους αριθμούς, η χημεία τις αντιδράσεις, η φυσική τους τύπους, η μουσική τις νότες κ.τ.λ.
   Έτσι και η Αστρολογία έχει ένα σύνολο απο σύμβολα που παριστάνουν τις έννοιές της με κάποιο μυστικό θα λέγαμε τρόπο που είναι εύκολο, πολύ εύκολο ν΄αποκρυπτογραφηθεί απο τον αστρολόγο.
   Ο συνδιασμός αυτών των συμβόλων σε ορισμένες θέσεις μεταξύ τους και σε διάφορες σχέσεις, μας δίνει το Γενέθλιο Χάρτη κάθε ανθρώπου, που συνήθως λέγεται Ωροσκόπιο.
   Ο αριθμός των δυνατών συνδιασμών είναι τόσο μεγάλος που ανεπιφύλακτα θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Ωροσκόπιο είναι τόσο προσωπικό όσο και τα δακτυλικά αποτυπώματα.
  Τα σύμβολα που χρησιμοποιεί η Αστρολογία είναι:
1. Τα ζώδια
2. Οι πλανήτες
3. Οι οίκοι
4. Οι όψεις

   Τα ζώδια είναι τμήματα ενός νοητού κύκλου,στον οποίο κινούνται οι πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος κατά την περιφορά τους γύρω απο τον Ήλιο.
   Η αστρολογία χρησιμοποιεί το Γεωκεντρικό σύστημα, δηλαδή το σύστημα που υιοθετεί την άποψη ότι η περιφορά δεν γίνεται με κέντρο τον ήλιο αλλά την Γη.
  Η τροχιά που διαγράφουν αυτά τα ουράνια σώματα γύρω απο τη γη,ενώ όπως είπαμε στην πραγματικότητα η περιφορά γίνεται γύρω απο τον ήλιο, λέγεται εκλειπτική.
  Τα ζώδια είναι τμήματα αυτής της εκλειπτικής.
  Αρχίζουν απο το σημείο  της εκλειπτικής που είναι η θέση που βρίσκεται ο ήλιος κατα την Εαρινή Ισημερία, δηλ. στις 21 Μαρτίου. Την ημέρα αυτή ο ήλιος αρχίζει να διαγράφει ένα καινούργιο ζωδιακό κύκλο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου